fredag 1 maj 2009

Det börjar ofta i maj...


"Det var en afton i början av maj..." inledde August Strindberg sin berömda roman Röda rummet. Jag undrar hur många dagboksskribenter har börjat skriva vid den här årstiden? Den Store Blomsterkonungen Carl von Linné gav sig iväg på sin första upptäcksresa, Lapplandsresan, när han var i tjugoårsåldern. Han red ensam norrut från Uppsala just i maj. Hur många författarglin har fattat pennan först i början av maj? Jag kommer inte åt någon statistik om detta. Hör gärna av er, ni som vet!
Men i ultramodern tappning inleder jag mitt första blogginlägg kring månadsskiftet april-maj. Mellan hägg och sirén. Mellan min mors födelsedag den 25:e april och min dotters den 12:e maj. Jag är hart när förlamad av vårens skönhet. Tanken var att jag skulle skriva om smyckeshantverk, men jag är berusad av vad jag hittar i trädgården! Jag måste erkänna att jag inte gjort mig förtjänt av en sådan vacker trädgård. Vi flyttade hit för ett antal år sedan och allt bara fanns färdigt här! Titta på den här blomman. Jag vet inte ens vad den heter!
------
How many writers of diaries started their journals in the month of May? I have no statistical evidence to prove this theory. It's just a guess. But I am having trouble writing. Too much is going on in the garden. This beautiful garden! I can't even translate all of this! Sorry!


Share/Save/Bookmark

1 kommentar:

Sara Katt sa...

Just testing to make sure this works.